уторак, 15. фебруар 2011.

Крај саге о лаптопу

Дошао је и тај тренутак да се сага о оправци мог лаптопа завршила, и то неуспешно. Прошле суботе сам ишао у радњу да попричам са њима и да узмем лаптоп, јер сам решио да ми је доста чекања. Показао сам ом признаницу са датумом од 20. децембра и тражио да ми се врати рачунар који, наравно, лаптоп није био код њих, већ у сервису, али ионако треба да добију плочу за два дана и онда ће га оправити. Аха... :) Добро, кад већ није лаптоп код њих, рекао сам да ћу у уторак доћи по њега, био оправљен или не. У понедељак сам назвао мајстора, али га нисам ништа разумео због лоше везе, па сам решио да не идем у уторак, пошто сам на основу претходних искустава претпоставио да нећу постићи тиме ништа (испоставило се то као добра одлука, јер сам касније сазнао да је рачунар стигао тек у среду увече). У среду сам га опет назвао и он се просто изненадио што ја још нисам дошао по лаптоп и договорили смо се да дођем у четвртак по њега. У четвртак сам се појавио у пола 11 (значи да сам на посао каснио бар 2 сата), речено ми је да је лаптоп код њих, али је закључан у канцеларији, а газда још није стигао. Али, могу да га сачекам, пошто ће доћи за пола сата-сат. Знајући индијски осећај за време, решио сам да ипак одем на посао, а успут сам их питао да ли је бар оправљен, а они су ми рекли да нису сигурни, али мисле да јесте. Преведено са индијског језика на српски: није ни близу био да буде оправљен :)
У суботу сам дошао опет и коначно сам га узео! После само сат времена натезања... Лаптоп сам релативно брзо добио, али је потрајало док нису пронашли пуњач (прошли пут су само кабл изгубили, сада цео пуњач). После 45 минута чекања, добио сам свој пуњач... Без кабла, наравно, којег су тражили додатних 15-ак минута. Срећом, нису пробали ништа да ми наплате.
Више нећу покушавати да оправим лаптоп овде, већ ћу то урадити када се вратим кући. Ако сам преживео скоро три месеца без њега, преживећу и преосталих скоро 2 месеца...

5 коментара:

  1. kakvo je vrijeme u Bombaj sad? kako ti se svidja hrana? kakve su Indijke? Imam hiljadu pitanja....
    Pozy

    ОдговориИзбриши
  2. Е, па да кренем редом.
    Време у Бомбају је исто од када сам дошао овде у ноембру - сунчано и топло. А постаје све топлије (тренутно је преко 30 степени). Време се овде слабо мења, а киша пада једино током летњих месеци (монсун).
    Храна зависи од покрајине у којој се налазиш. Нпр. у Гои се може купити свега за мале паре (и говедине и прасетине и пилетине и морске хране), а и алкохол је јефтин, док су у суседној покрајини месо и алкохол забрањени... Лично не волим вегетаријанску храну, а срећом, у Мумбају се може лако наћи месо.
    Индијки има разних: и лепих, и ружних, и мршавих, и дебелих, и образованих, и необразованих... Све у свему, зависи где будеш и с ким се дружиш :)
    Верујем да имаш много питања (нарочито ако планираш да дођеш овамо). Слободно питај шта те интересује, а можеш и да прочиташ блог, можеш наћи одговоре на нека питања.

    ОдговориИзбриши
  3. da li moze u nju delhiju da se zivi mesec dana sa 25000 rupija (hrana smestaj..)? pozz

    ОдговориИзбриши
  4. da li moze u nju delhiju da se zivi mesec dana sa 25000 rupija (hrana smestaj..)? pozz
    ako moze odgovor na email vladan064@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  5. Извини на касном одговору, нисам обилазио свој рођени блог доста дуго. Укључићу сад обавештења мејлом када добијем нове коментаре, да бих избегао овакве ситуације. Сад ћу ти и мејл послати...

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.