уторак, 25. јануар 2011.

Аудиција

Јуче ме је Ола обавестила да се за викенд снима још једна реклама и да им је потребно 15 момака (белих, наравно) који би глумили крикет тим и једног судију, а за два дана посла се добија 8000 рупија (скоро 150€). Заинтересовани да се пријаве на аудицију до 8 сати увече. Ја, као веома заинтересован, сам чак отишао са посла сат времена раније како бих стигао на време. Дошао сам у пола осам и у наредних двадесетак минута сам открио да глума није за свакога и да сам ја изразити анти-таленат по том питању :).
После краће потраге, пронашао сам агенцију где се обавља аудиција, односно, малу канцеларију у забаченом сокачету. После краћег објашњавања ко ме је послао, добио сам свој костим: белу тренерку и патике за крикет, а онда су ме замолили да на једној табли напишем своје име, број телефона и који агент ме је послао. Потом је дошао један момак са камером и аудиција је могла да почне.
Први задатак је био да само стојим тамо са том таблом док ме он снима. Затим сам требао да пред камером изговорим оно што пише на табли и да се окренем и покажем профил. Трећи задатак је био мало захтевнији: „Да ли знаш правила крикета? – Па, само основна. – Је л'знаш шта је боулинг (bowling)? – Знам!“ Ја сав срећан, мислио да сам прошао аудицију зато што знам да је боулинг оно када један играч баца лопту другом играчу који треба да је удари палицом :). Међутим, тада ми је мој режисер затражио да се претварам да бацам лопту и да онда то прославим подизањем руке у ваздух. Чак ми је и показао како. Звучи лако, али, с обзиром да у животу нисам ни пробао да глумим (ни да играм крикет), имао сам проблема да поновим то. Када ми он покаже шта треба да урадим (морао је више пута то да учини), изгледало је веома лако и природно. Међутим, када ја пробам да опонашам славље, изгледам  као Џон Траволта у „Грозници суботње вечери“ :)

...али је у мојој изведби
изгледала овако.

Отприлике овако је требала да изгледа прослава...


Следећи задатак је био да ми он добаци лопту, ја је ухватим и опет прославим на исти начин. Лопту сам ухватио, али ми је славље опет личило као да у позадини свира диско музика... :). Последњи задатак је био да се претварам да сам испустио лопту, да се бацим за њом, и да изгледам разочарано/бесно. Наравно, са испуштањем лопте није било проблема, ни са бацањем за њом, али сам некако опет успео да изгледам као Тони Манеро, само лежећки (кладим се да ни неки професионални глумци не би успели то да изведу :)).
И то је било то. Бићу обавештен за два дана. Нисам очекивао пуно и отишао сам кући, а потом на караоке, да се мало опустим и покажем друге уметничке таленте :). Међутим, током вечери сам добио поруку од Насира (агент преко којег сам отишао на аудицију):
Hi! Thx, u have been selected 4 Ad 4 illuminous inverter for 2 days shooting. Date will be between 28th to 31st jan. Location i will let u knw soon. Thx, nAaSir“.
Преведено са индијског енглеског: добио сам улогу! Не знам да ли сам добио улогу због веома лоше конкуренције, недостатка конкуренције (што је вероватније), или је режисер читао мој блог и видео моје слике са плаже :). У сваком случају, сада сам још један корак ближе да постанем права звезда индијске телевизије и филма :)

2 коментара:

  1. Bićeš ti još pravi kriketaš hehehe, samo nastavi sa reklamama.
    pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Нешто ми се чини да баш и нема много наде за моју крикет каријеру :). Али, бар се рекламе исплаћују, а јуче сам се чак пријавио да будем модел :)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.