петак, 28. јануар 2011.

Није лако бити глумац - део 1

После успешне аудиције, дошло је време да своје глумачке вештине применим пред камерама. Снимање је било јутрос у 6, а снимали смо рекламу за Luminous Inverter (неке батерије или нешто слично). Заштитно лице компаније за коју смо снимали рекламу је Саћин Тендулкар (Sachin Tendulkar), најпознатији и најпопуларнији крикеташ у Индији, земљи у којој је крикет национални спорт, популарнији и од фудбала. Овога пута, продукција је била на знатно вишем нивоу, сви смо добили дресове који су кројени баш за нас, као и сву додатну опрему (стварно смо изгледали као прави крикет тим). Интересантно је да сам ја био једини практикант на снимању. Сви остали „глумци“ су људи који живе у Мумбају већ 15-20 година и неки чак зарађују за живот на овај начин.
Када смо били спремни за снимање, помоћник режисера је изабрао мене и још два момка да будемо директно иза Саћина, што значи да бисмо били у истој сцени и да бисмо били веома препознатљиви – баш оно што сам хтео. Али, потом је уследило полу-питање „Сви знате да играте крикет, зар не?“, на шта сам ја само промрљао нешто неразумљиво (пробам блеф, па ако прође, прође :)). На моју жалост, режисер је затражио да се поставимо у положај типичан за играче на тим позицијама, што ја, наравно, нисам знао да урадим правилно. Режисер је био много фин човек – допустио ми је чак два пута да покушам да имитирам два Индијца поред мене, а онда ме је заменио за једног другог саиграча :(. Утом долази и чувени Саћин, сви су узбуђени и скачу око њега, а ја наредних сат-два времена немам ништа друго да радим.
После неколико сцена, долази још једна прилика за мене. Додељена ми је друга позиција, камера је била знатно даље, али ми овога пута нису чак поштено ни објаснили како треба да се поставим. Један покушај, режисеру се није свидело како сам се поставио и одмах – измена! Имао сам минутажу на терену као Перица Огњеновић у Реалу :). Опет сам имао леп поглед са стране... Нисам чак ни био једини који је имао проблема са опонашањем професионалних крикеташа. Један момак из Ирана зна о крикету колико и ја, али он није замењен, већ су понављали сцену док он није урадио како треба. Разлика је била што је он био ударач и имао је посебну опрему, па га није било лако заменити. Малер...
Али, лоше расположење ме је брзо прошло, а добрим делом је то било због Индијаца који су посматрали снимање са друге стране ограде игралишта. Док сам седео у хладовини са већином мојих колега из тима, један човек ме је довикнуо. „Excuse me, sir. Could you...?“ и ту ми дода бележницу и оловку, а ја засијах од среће :). На бележници је већ био припремио шта хоће од мене: име, земљу порекла, аутограм и датум. Потом ме је замолио да је проследим својим „саиграчима“. Они су били мало креативнији и писали су ствари попут „С љубављу од ____“ и слично, а када ме је он питао да ли смо сви из те, како се зове, Србије, ја сам само климнуо главом. Сада срећник мисли да је добио аутограме првотимаца српске крикет репрезентације :). Аутограма датих – Горан: 1, Саћин: 0 :p
Изгледа да је моје изузеће са сцене уштедело довољно времена да снимање завршимо већ у подне, што је мени дало довољно времена да дођем на посао и напишем овај пост :). Сада имам три дана пред собом да гледам крикет и проучавам понашање играча на терену како бих био спремнији за наставак снимања у уторак. Још не одустајем од покушаја да се појавим на телевизији, а да ли ћу успети, написаћу у уторак (тада ћу и описати сценарио рекламе :)).

НАПОМЕНА: Имам и пар слика са снимања, али сам сликао телефон а кабл за пребацивање на рачунар ми је у Србији. Ако успем некако овде да пребацим, додаћу их накнадно у пост.

4 коментара:

  1. Svakako ubaci koju sliku, da bolje osjetimo atmosferu. Možda čak zavoliš kriket nakon upoznavanja sa njim, posla radi barem.
    pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Крикет је толико популаран овде, да сам хтео - не хтео научио основна правила. И јесте занимљив донекле, али једна утакмица траје пет дана. Толико интересантан није... А слике се надам да ћу некако успети да пребацим ускоро. Поздрав.

    ОдговориИзбриши
  3. Zanimjliv blog... Posto sam vise puta bila u Indiji i neke od stvari licno iskusila, neka zapazanja su mi jos interesantnija. A kad je rec o kriketu, mogao bi da se pridruzis mojim drugarima i postanes clan srpske reprezentacije :) http://www.serbiacricket.com

    ОдговориИзбриши
  4. Хаха, хвала пуно на позиву. Баш ме је одушевила идеја играња крикета у националној репрезентацији (нарочито ако је главни предуслов познавање правила :)). Тренутно немам много времена (припремам се за наредну праксу у иностранству), али бих можда нашао времена у другој половини августа за дружење :)

    Јави ако је озбиљан позив, па ћемо организовати нешто :)

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.